eye

Workshop "Bootcamp"

Bootcamp is een leuke en uitdagende manier van trainen, individueel of in groepsverband. Deze intensieve training kan zowel binnen als buiten gegeven worden. Tijdens de training komt je hele lichaam in actie. Het gaat vooral om doorzettingsvermogen en het behalen en/of verleggen van je individuele grenzen.

In deze effectieve training hebben we elementen van de weerbaarheidstraining en bootcamp samengevoegd. We werken aan zelfbeheersing (je eigen energie beheersen en richten), zelfreflectie (nadenken over je eigen handelen en beoordelen wat goed ging en of het ook beter had gekund) en zelfvertrouwen (weten wat je zelf onder controle hebt, ik weet wat ik wil en kan).

Deze vorm van training is geschikt voor kinderen vanaf groep 6 in het basisonderwijs.

Voordelen van deze training?

  • Tijdens deze training starten we vanuit een fysieke invalshoek. We sporten (zo mogelijk buiten) in groepsverband en richten ons op het verleggen van grenzen in je eigen tempo en intensiteit. Vergroting van het zelfbewustzijn helpt mee bij de ontwikkeling van zelfbeheersing en daarmee ook bij het maken van keuzes.
  • We hebben een scala aan oefeningen ter vergroting van kracht en zelfvertrouwen (koppeling fysieke en mentale kracht).
  • Een aantal oefeningen doen we samen, een combinatie van kracht en samenwerking (fysieke communicatie).
  • Door buiten te sporten maak je endorfine aan. Endorfine zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel gaat zitten en kan daardoor je prestaties (op school) verbeteren.
  • Trainen in een groep zorgt voor verbondenheid, doorzettingsvermogen, reflectie en vooral plezier!
  • Doorzettingsvermogen kun je trainen; met vallen en opstaan word je groot en kom je verder in het leven. Het heeft vele mensen, bijvoorbeeld sporters, aan de top gebracht!

Ook worden deze trainingen in aangepaste vorm gegeven aan het middelbaar onderwijs, verenigingen, bedrijven of individuelen.