Praten helpt.

Counselling is professionele en persoonlijke begeleiding in een situatie waarin je steun kunt gebruiken. Ik begeleid je bij ongewenste of moeilijke situaties in jouw leven. Samen gaan we op zoek naar mogelijke oplossingen.

Door het ontwikkelen van kennis en vaardigheden leer je effectiever om te gaan met problemen, hoe je deze kunt aanpakken en kansen kunt benutten.

Herken je jezelf in één van de volgende situaties? Dan kan counselling voor jou uitkomst bieden.

  • Emotionele problemen
  • Stress
  • Problemen op het werk
  • Communicatieproblemen en conflicten
  • Relatieproblemen
  • Rouw en verlies
  • Levensvragen en zingeving

Gelukkig zijn......wie wil dat niet??

Soms loopt niet alles goed, tegenslagen overkomen iedereen. Elk leven is doorspekt met onverwachte en onaangename dingen. Deze tegenslagen dagen ons uit om ons leven te herzien. Er schuilt in elk mens een onmetelijke en positieve kracht. Die kunnen we versterken en ontwikkelen!

Geluk is gevoelens, emoties, waarnemingen, acties, krachten, waarden, gedrag, mensen en samenlevingen overbruggen......maar geen enkele brug bouwt zichzelf. Elke brug moet worden gebouwd. Soms heb je daar hulp bij nodig en die hulp wil ik je graag geven.

 

Klik hier om naar het filmpje te gaan.

 

Rouw en verlies

Je bent niet alleen de ander maar ook jezelf kwijt.

 

Iedereen wordt in het leven, vroeg of laat, geconfronteerd met verlies. Denk maar aan het overlijden van een dierbare, een echtscheiding of een ernstige ziekte.

Rouwen is een langdurig en pijnlijk proces waarin je je losmaakt van de dierbare persoon die je bent kwijtgeraakt. Rouw is niet hetzelfde als verdriet; verdriet is onze reactie op verlies, rouw is de manier waarop we dat verdriet verwerken. Elke herinnering en elke verwachting die verbonden is met degene die we verloren hebben, moet opnieuw worden beleefd. Rouw is het doornemen en herschikken van herinneringen, steeds opnieuw.

Het is moeilijk om een evenwicht te vinden tussen omkijken naar wat was, stilstaan bij je gevoelens en de kracht hervinden om verder te gaan met je leven. Je wilt en moet wel verder, maar hoe?

 

View-Counselling ondersteunt je op een betrokken en professionele manier in jouw proces.

 

Hoe gaat counselling?

Onze gesprekken zijn erop gericht om je te stimuleren aan te geven hoe je jouw situatie beleeft, wat je graag zou willen en wat er nodig is om dat te bereiken. In gesprekken en soms met behulp van oefeningen, begeleid ik je in het verhelderen van je functioneren en het verwerven van nieuwe inzichten.

Counselling duurt meestal vijf tot acht gesprekken van een uur.

2012-2018 © View-Counselling | voorwaarden & disclaimer | ontwerp en realisatie LadyLemon