eye

Jongeren

Praten helpt

Soms gebeurt er in je leven iets dat vervelend is of waarmee je je geen raad weet. Misschien voel je je eenzaam, onbegrepen, bang of verdrietig. Misschien word je gepest, is er iemand overleden van wie je houdt of zijn je ouders gescheiden. Soms kun je een duidelijke oorzaak aanwijzen, soms heb je geen idee waardoor je je rot voelt. Het is belangrijk dat je weet dat sombere of verdrietige gevoelens vaak voorkomen bij jongeren. Hierover praten is vaak lastig. Als je jouw Instagram of Snapchat checkt, lijkt iedereen een heel fijn en succesvol leven te hebben. De werkelijkheid is anders.

Praten helpt. Dat klinkt lastig en is ook best een grote stap, maar het is wel de eerste stap naar verbetering van je situatie. Bij View-Counselling mag je erop vertrouwen dat er naar je geluisterd wordt. Zonder oordeel, zonder iets raar te vinden. Dat wil niet altijd betekenen dat de situatie verandert, maar wel dat je er je weg in vindt en mee om leert gaan. 

Jij bent de baas

Als counsellor werk ik vanuit de sterke kanten van mensen. Vanuit mogelijkheden. Vanuit oplossingen. Jij houdt daarbij de regie over wat je wel of niet wilt vertellen. Over wat je wel of niet wilt doen. Zo kun je vanuit een manier die bij jou past en waar jij je oké bij voelt op zoek naar oplossingen.