eye

Workshop "Verbindend communiceren"

‘Het lijkt wel of ik tegen een muur praat, mijn zoontje negeert me gewoon’, ‘mijn baas gaat als een wals over iedereen heen’, ‘als je niet naar mij wilt luisteren, zoek je het ook maar lekker zelf uit’.

Onze manier van communiceren heeft veel invloed op onze relaties. We willen graag contact en verbinding met de mensen om ons heen. Toch gebeurt vaak het tegenovergestelde. Volgens de Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg komt dit doordat de uitdrukkingen die we gebruiken vaak onnodig beschuldigend zijn.
Het kan ook anders. Rosenberg heeft een manier ontwikkeld om datgene wat je wil zeggen, direct, helder en met respect voor jezelf en anderen over te brengen. Dit leidt tot begrip en verbinding. Met jezelf en met anderen.

In dit model, dat hij ‘geweldloze of verbindende communicatie’ noemt, gaat het om vier stappen:

– wat je waarneemt
– wat je voelt
– wat je behoefte is
– en wat je graag zou willen.

In een workshop van twee ochtenden of avonden kun je kennis maken met deze manier van communiceren. Er is veel ruimte om te oefenen en zelf te ervaren hoe je dit kunt toepassen. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

– wat voel ik eigenlijk in een bepaalde situatie?
– wat is dan mijn behoefte?
– hoe zeg ik dit de ander op een heldere en respectvolle manier?
– wat wil een ander mij eigenlijk zeggen?

 

Door:

Marina Verstraeten. Je kunt je opgeven via de mail ( www.info@view-counselling.nl ) of via het contactformulier op de site maar bellen mag ook:  0653116966.  Ook kun je nog wat meer lezen op diverse websites, zoals www.cnvc.org of www.ai-opener.nl.

Plaats:

Vianendreef 93c  Prinsenbeek  ( Of op locatie bij meer dan 6 deelnemers ).

Tijd:

Twee ochtenden van 9:30 – 11:30

Kosten:

€ 90,- voor 2 ochtenden